Atpakaļ

Basmati rīsu pagatavošana

Basmati rīsu pagatavošana

TILDA Indijas Basmati rīsu pagatavošana

1. veids

Sastāvdaļas:

250 g TILDA Indijas Basmati rīsi oriģinālie
~ 1 L ūdens

Pagatavošana:

1. Uzvāra katlā ūdeni.Noskalojam rīsus sietiņā ar aukstu ūdeni.
2. Kad ūdens uzvārījies, ieber rīsus katlā, uzvāra ūdeni vēlreiz un, vāra uzliekot katlam vāku, uz mazas uguns 10-12 minūtes.
3. Kad rīsi uzvārīti, sietiņā nokāš tos no atlikušā ūdens, ieber atpakaļ katlā, uzliek vāku un ļauj rīsiem uzbriest 2 minūtes.
4. Pasniedzam siltus.

 

2. veids

Sastāvdaļas:

250 g TILDA Indijas Basmati rīsi oriģinālie
600 ml ūdens

!!! Rīsu un ūdens tilpuma attiecība - 1:2

Pagatavošana:

1. Uzvāra katlā ūdeni (ūdens daudzums ir 2 reizes lielāks kā rīsu).
2. Noskalo rīsus sietiņā ar aukstu ūdeni.
3. Kad ūdens uzvārījies, ieber rīsus katlā, uzvāra ūdeni vēlreiz un vāra, uzliekot katlam vāku, uz mazas uguns kamēr viss ūdens ir izvārījies (īpaši pieskatot, lai rīsi nepiedeg).
4. Kad ūdens ir izvārījies, noņem katliņu no uguns un ļauj rīsiem uzbriest 2 minūtes.
5. Pasniedzam siltus.