Atpakaļ

Chilli sin carne

Chilli sin carne

Veģetāra versija populārajam ēdienam Chilli con carne.

Sastāvdaļas 4 porcijām
Porcija: 2428 kJ / 580 kcal

2 sīpoli
4 ķiploku daiviņas
1 sarkanā paprika
1 bundža konservētu lēcu
2 ēd.k. augu eļļas
1 tējk. Čili pipari, rupji saberzti pārslās
2 tējk malta koriandra
2 tējk. Kumīna
1 ēd.k. kūpinātas paprikas pulvera
1 ēd.k. oregano
1 bundža konservētu sasmalcinātu tomātu
300 ml ūdens
100 ml Kikkoman Teriyaki mērces ar grauzdētiem Ķiplokiem
1 liels saldais kartupelis
1 bundža konservētu pupiņu
8 ēd.k. auzu jogurta
Dažas koriandra lapas
8 gab. mazo tortilju

Sagatavošana
Pagatavošanas laiks: 1h

Nomizojiet ķiploku daiviņas un sīpolus. Ķiplokus sasmalciniet un sīpolus sagrieziet plānos gredzenos. Papriku pārgrieziet uz pusēm, izņemiet serdi un sēklas, noskalojiet un sagrieziet strēmelēs. No lēcām nolejiet lieko šķidrumu.
Pannā uzkarsējiet eļļu un cepiet sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst mīksti. Pievienojiet papriku, čili pārslas, koriandru, ķimenes, kūpināto papriku un oregano. Turpiniet karsēt 1-2 minūtes. Lieciet klāt lēcas, tomātus, pielejiet 300ml ūdens un Teriyaki mērci. Karsējiet vēl 15 minūtes. Saldo kartupeli nomizojiet, nomazgājiet un sagrieziet kubiņos. Nosusiniet pupiņas un kopā ar saldo kartupeli pievienojiet produktiem pannā, un sautējiet apmēram 20-25 minūtes. Pasniedziet čili sin carne ar tortiljām un dekorējiet ar jogurtu.

Padoms. Ja vēlaties palielināt porciju skaitu, pievienojiet vairāk lēcu vai pupiņu, vai - pasniedziet ar rīsiem.