Atpakaļ

Dārzeņu plācenīši (bez glutēna)

Dārzeņu plācenīši (bez glutēna)

Recepte 8 plācenīšu pagatavošanai.

Sastāvdaļas dārzeņu plācenīšiem:

225 g saldie kartupeļi, griezti 2,5 cm kubiciņos
225 g pastinaka sakne, griezta 2,5 cm kubiciņos
1 sarkanais sīpols, sakapāts
225 g burkāni
1 ēdamk. rozmarīns
2 ēdamk. kukurūzas milti
1 ola
2 ēdamk. polenta
Augu eļļa cepšanai
Lociņi, sakapāti garnēšanai


Sastāvdaļas mērcei:

2 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce bez glutēna Tamari
1 ēdamk. UNI-EAGLE asā čili mērces Srirača bez krāsvielām
2 ēdamk. tomātu kečups
1 ēdamk. laima sula


Pagatavošana:

1. Saldos kartupeļus un pastinaka sakni ieber katliņā ar aukstu ūdeni un vāra kamēr tie kļūst mīksti, nokāš ūdeni un dārzeņus samīca.
2. Pannā uzkarsē 2 ēdamk. eļļu un 5 minūtes uz nelielas uguns cep sakapātu sīpolu, kamēr tie kļūst mīksti. Sīpolus pārliek bļodā.
3. Nomizo un sarīvē burkānus, sakapā rozmarīnu.
4. Pie sīpoliem bļodā pievieno sarīvētos burkānus, rozmarīnu, samīcītos dārzeņus un vienmērīgi samaisa, atstāj masu nedaudz atdzist un tad veido 8 plācenīšus.
5. Plācenīšus vispirms apviļā kukurūzas miltos, tad sakultā olā un beigās - polentā. Apviļātos plācenīšus atstāj ledusskapī uz 1 h.
6. Pannā uzkarsē eļļu cepšanai un apcep plācenīšus 5 min. no katras puses kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Pārliek uz šķīvja, kas pārklāts ar papīra dvieli, lai absorbētu lieko eļļu.
7. Pagatavo mērci, kārtīgi samaisot kopā visas tai paredzētās sastāvdaļas.

!!! Plācenīšus pasniedz siltus ar mērci un pārkaisa ar sakapātiem lociņiem.