Grilēts baklažāns ar Tofu un rīsu salātiem
Garda maltīte, kura būs piemērota arī vegāniem un veģetāriešiem.
4 porcijas
Sastāvdaļas:
2 baklažāni
1 burkāns
1 rācenis
1 puravs
200 g MORINAGA zīda Tofu
Buntīte pētersīļu
1 glāze TILDA Indijas Basmati rīsi
100 ml KIKKOMAN Teriyaki marināde un mērce
Pagatavošana:
1. Baklažānu nomazgā, pārgriež uz pusēm, izgrebj baklažāna mīkstumu, baklažāna laiviņu atliek malā, bet mīkstumu smalki sagriež.
2. Nomazgā, nomizo un smalki sagriež pārējos dārzeņus.
3. Sagriež tofu kubiņos.
4. Noskalo rīsus tekošā ūdenī un vāra verdošā ūdenī apmēram 20-25 minūtes.
5. Kad rīsi gatavi tajos iemaisa sagrieztos dārzeņiem un baklažāna mīkstumu, sakapātus pētersīļus un Teriyaki marinādi.
6. Tad pievieno tofu un viegli apmaisa, lai tas neizjūk.
7. Ierīvē baklažānu ar eļļu no abām pusēm, pilda ar rīsu salātiem un grilē 200°C temperatūrā kamēr baklažāns gatavs (aptuveni 10 minūtes).
8. Pasniedz siltu.