Atpakaļ

Karamelizēts baklažāns ar kvinoju

Karamelizēts baklažāns ar kvinoju

Bagātīgs pamatēdiens, kas piemērots gan vegāniem, gan veģetāriešiem.

4 porcijas

Sastāvdaļas:

200 g kvinoja
Pētersīļi
Lociņi
Piparmētra
500 g baklažāns
2 ēdamk. KIKKOMAN Teriyaki mērce ar ceptiem ķiplokiem
3 ēdamk. olīveļļa

Pagatavošana:

1. Kvinoju pagatavo kā norādīts uz paciņas.
2. Noskalo un sakapā zaļumus.
3. Nomizo baklažānu, nogriež tam abus galus un vispirms griež ½ cm platās šķēlēs, tad salmiņos.
4. Ielej pannā 1 ēdamk. eļļas, uzkarsē to un pievieno baklažānu.
5. Maisot cep 2 minūtes, tad pievieno 100 ml ūdens un turpina cept vēl 5 minūtes uz lielas uguns.
6. Pievieno Teriyaki mērci ar ķiplokiem, apmaisa un turpina cept vēl 10 minūtes uz vidējas uguns ik pa laikam apmaisot.
7. Kvinoju nokāš un kārto salātu bļodā, pievieno atlikušo eļļu, zaļumus un samaisa.
8. Kārto kvinoju bļodiņās, pievieno karamelizēto baklažānu un pasniedz.