Atpakaļ

Kartupeļi Singapūras gaumē

Kartupeļi Singapūras gaumē

Mazliet pikanti, neparasti gardi kartupeļi, kuri var būt gan kā pamatēdiens, gan var papildināt jebkuru ēdienu kā piedeva. Piemērots veģetāriešiem un vegāniem.

4 porcijas

Sastāvdaļas: 

9 vidēji lieli kartupeļi
Kartupeļu ciete apkaisīšanai
2-3 ķiploka daiviņas
1 paciņa / 120 g BLUE DRAGON Saldskābā Stir Fry mērce
1 ēdamk. KIKKOMAN dabiski raudzēta sojas mērce
2 ēdamk. FUDO saldā čili mērce
Augu eļļa cepšanai

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos un nosusina uz salvetes, apkaisa ar kartupeļu cieti, lai tie vienmērīgi būtu pārklāti plānā kārtiņā (tā padarīs kartupeļus kraukšķīgākus).
2. Ķiploku smalki sakapā.
3. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu, tajā pievieno kartupeļus un cep kamēr kartupeļi ir kraukšķīgi un zeltaini brūni.
4. Kartupeļus izņem no eļļas un novieto uz salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu.
5. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep ķiploku, pievieno sojas mērci, saldskābo mērci un saldo čili mērci.
6. Kad mērce uzkarsusi, pievieno kartupeļus un visu labi apmaisa.

!!! Kartupeļus mērcei pievieno īsu mirkli pirms plānojas ēdienu pasniegt, jo mērcē kartupeļi zaudē savu kraukšķīgumu.