Lassi
Tradicionāls indiešu jogurta dzēriens.
4 porcijas
Tradicionālais saldais
Sastāvs:
400 g bezpiedevu jogurta vai bio-lakto
75 g brūnā cukura
200 ml vēsa ūdens
Pagatavošana:
Ielej bļodā jogurtu un ūdeni, pievieno cukuru, masu kuļ, līdz cukurs ir izkusis un masa kļuvusi viendabīga.
Saldais riekstu
Sastāvs:
400 g bezpiedevu jogurta vai bio-lakto
75 g brūnā cukura
200 ml vēsa ūdens
Sauja saslamcinātu pistāciju
3 nogatavināti banāni
Šķipsniņa kanēļa
Pagatavošana:
1. Ielej blenderī jogurtu un ūdeni, pievieno cukuru, masu kuļ, līdz cukurs ir izkusis un masa kļuvusi viendabīga.
2. Pievieno pistācijas, banānus, nedaudz kanēli, visu labi sakuļ.
3. Lej glāzēs un rotā ar pistācijām.
Tradicionālais sāļais
Sastāvs:
400 g bezpiedevu jogurta vai bio-lakto
1½ tējk. MARSEL Jūras sāls, smalkais
200 ml vēsa ūdens
Pagatavošana:
Lej bļodā jogurtu un ūdeni, pievieno sāli. Masu kuļ, līdz sāls ir izkusis un masa kļuvusi viendabīga.
Sāļais garšvielu
Sastāvs:
400 g bezpiedevu jogurta vai bio-lakto
1½ tējk. MARSEL Jūras sāls, smalkais
200 ml vēsa ūdens
1½ tējk. Romiešu kumīna sēklas, maltas vai Koriandra sēklas, maltas
Pagatavošana:
Blenderī liek jogurtu, ūdeni un garšvielas. Masu kuļ, līdz sāls ir izkusis, un masa kļuvusi viendabīga.