Atpakaļ

Pokijs 4 personām

Pokijs 4 personām

Sastāvdaļas 4 porcijām

Pagatavošanas laiks: 45min.

Sastāvdaļas:
400 g laša filejas bez ādas
120 ml KIKKOMAN Pokija mērce
300 g FUDO Suši rīsi
40 ml KIKKOMAN Suši rīsu etiķis
240 g avokado (2 gab.)
5 g S&B Vasabi pasta
20 ml svaigi spiestas citronu sulas
30 g lociņu ar visu sīpoliņu (2 gab.)
8 gab. FUDO Jūraszāļu uzkodas ar jūras sāli
40 g FUDO Marinēts suši ingvers Gari, rozā
120 g Jūraszāļu salāti Goma Wakame

Pagatavošana.
1. Sagrieziet lasi kumosa lieluma gabaliņos un pārlejiet ar Kikkoman Pokija mērci. Atstājiet marinēties.
2. Skalojiet suši rīsus, mainot ūdeni, līdz tas kļūst dzidrs. Nosusiniet un vāriet vidēja lieluma katlā, ievērojot uz iepakojuma norādīto instrukciju.
3. Kad rīsi ir mīksti, noņemiet no uguns, uzirdiniet ar dakšiņu un pievienojiet suši rīsu etiķi. Viegli iecilājiet to ar gumijas lāpstiņu. Atstājiet rīsus katlā, lai tie saglabātos silti.
4. Nomizojiet avokado, pārgrieziet uz pusēm un izņemiet kauliņus. Apslakiet avokado pusītes ar citronu sulu un uzberiet nedaudz sāls.
5. Divas avokado pusītes sagrieziet aptuveni 0,5 cm lielos kubiņos.
6. Otru avokado saspaidiet ar dakšiņu vai sablenderējiet kopā ar vasabi pastu viendabīgā masā.
7. Sasmalciniet lociņus un plānās šķēlītes sagrieziet sīpoliņus.
8. Sadaliet jūraszāļu uzkodas kumosa lieluma gabaliņos.
9. Servējiet iepriekš novārītos suši rīsus četrās bļodiņās.
10. Sadaliet pārējās sagatavotās sastāvdaļas četrās vienādās daļās.
11. Katrā rīsu bļodiņā pulksteņa rādītāja virzienā lieciet marinētos laša gabaliņus ar mērci, avokado kubiņus, vakame salātus, vasabi pastas-avokado biezeni, nori lapas un sasmalcinātos lociņus un sīpoliņus. Vidū lieciet marinēto suši ingveru. Pēc vēlmēm – apslakiet ar Kikkoman Poke mērci. Pasniedziet!