Taizemes salāti
Mazliet pikanti, svaigi salāti Taizemiešu gaumē.
2 porcijas
Sastāvdaļas:
10 Tīģergarneles (jēlas, ar čaulu, bez galvas)
2-3 ķiploka daiviņas
1 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce
4-5 ēdamk. FUDO Saldā čili mērce
½ garais gurķis
8-10 gab. ķirštomāti
100 g Indijas rieksti
4 ripas AROY-D Ananasu šķēlītes biezā sīrupā
½ bundžiņa EXOTIC FOOD Pupiņu asni ūdenī
Pagatavošana:
1. Garneles atkausē un notīra čaulu.
2. Ķiploku smalki sakapā.
3. Pannā uzkarsē eļļu un pievieno kapātu ķiploku, kad ķiploks viegli apcepies, pievieno 2 ēdamk. saldās čili mērces, sojas mērces, garneles un maisot cep kamēr tās gatavas.
4. Gatavās garneles ar visu šķidrumu noņem no pannas un atstāj atdzesēties.
5. Tikmēr Indijas riekstus apgrauzdē uz sausas pannas.
6. Gurķi nomizo, nogriež sēklas daļu un sagriež nelielos gabaliņos.
7. Ķirštomātiņus sagriež uz pusēm, izņem sēklas daļu, lai salātos nebūtu pārlieku daudz šķidruma.
8. Ananasa ripas sagriež gabaliņos.
9. Pupiņu asniem notecina lieko ūdeni.
10. Visas sagatavotās sastāvdaļas liek bļodā un apmaisa.
11. Pievieno 2-3 ēdamk. saldo čili mērci, visu labi apmaisa.