Teriyaki forele
4 porcijas
Sastāvdaļas:
4 iztīrītas foreles (katra ~250g)
2 laimi
Paliels saišķītis pētersīļu
8 ēdamk. KIKKOMAN Teriyaki marināde - mērce
1-2 ēdamk. rapšu eļļas
250 g Filadelfijas siera
Pagatavošana:
1. Nomazgā zivis zem tekoša ūdens un nosusina ar salveti, 1 laimu sagriež šķēlītēs, otru miziņu sarīvē un izspiež sulu, pētersīļu lapas sakapā.
2. Pagatavo marinādi, kopā sajaucot 4 ēdamkarotes Teriyaki marinādi - mērci ar laima sulu un rapšu eļļu.
3. Iesmērē zivi ar gatavo marinādi no ārpuses un iekšpuses, zivij iekšā liek laima šķēlītes un pusi pētersīļus.
4. Foreli grilē 8-10 minūtes no katras puses.
5. Pagatavotu mērci, kopā sajaucot Filadelfijas sieru, atlikušos pētersīņus un Teriyaki marinādi - mērci.
!!! Gatavo zivi pasniedz ar pagatavoto mērcī un folijā ceptiem kartupeļiem.