Atpakaļ

Vista ar kuskusu

Vista ar kuskusu

Šis pamatēdiens tiek gatavots vienā pannā.

4 porcijas

Sastāvdaļas:

4 vistas filejas ar ādu
100 g čorizo desa
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 stiebriņi svaigs timiāns
½ zaļais čili pipars
½ tējk. EAST END Paprikas pulveris
100 ml baltvīns
400 g konservēti tomāti
2 ēdamk. KIKKOMAN Dabiski raudzēta sojas mērce
400 ml vistas buljons
1 tējk. cukurs
200 g kuskuss
½ citrona sula
Melnie pipari pēc garšas
3 ēdamk. svaigas pētersīļa lapas

Pagatavošana:

1. Dziļā pannā vai katlā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas, un apcep vistas filejas ar ādu uz leju 3-4 minūtes, pēc tam apriež un apcep arī otru pusi. Kad filejas ir apceptas, tās noņem no pannas.
2. Čorizo desu sagriež ripiņās un cep pannā 2-3 minūtes.
3. Pēc tam pievieno sakapātus sīpolus, kapātu ķiploku, timiānu, kapātu čili un paprikas pulveri, turpina cept vēl 2 minūtes.
4. Pannā pievieno baltvīnu, kad puse no tā ir iztvaikojusi, pievieno konservētos tomātus, sojas mērci un buljonu.
5. Apceptās vistas filejas pievieno pannā un visu uzvāra.
6. Tad samazina karstumu pannai, uzliek vāku un sautē 40 min.
7. Pievieno cukuru un kuskusu, tos labi iemaisa pagatavotajā masā.
8. Pievieno nedaudz ūdens, ja nepieciešams, un gatavo vēl 5 min.
9. Pēc tam pievieno citrona sulu un maltus melnos piparus.
10. Pirms pasniegšanas dekorē ar pētersīļa lapiņām.