Atpakaļ
Janvāris 04, 2019

Dabiska jūras sāls

MARSEL Dabiska jūras sāls, kas iegūts, saules siltuma un vēja ietekmē dabiski iztvaicējot jūras ūdeni.

Sāls ir viens no būtiskākajiem garšas komponentiem. Sāls ir viena no efektīvākajām un visvairāk lietotajām pamata garšvielām, jo tas savieno dažādas garšas un reizē izceļ tās. Sāls samazina rūgtumu un skābumu, un vienlaicīgi izceļ citas ēdiena garšas. Rupjo sāli var lietot uzreiz no iepakojuma vai samalt sāls dzirnaviņās, lai lietotu kā galda garšvielu.

Lietošanas ieteikumi un padomi:

• gatavojot dārzeņus vārošam ūdenim pievieno mazu sāls šķipsnu, tas dārzeņiem piešķirs garšu, palīdzēs saglabāt vērtīgās uzturvielas un samazināt gatavošanas laiku;
• pirms grilēšanas ierīvē cūkgaļu ar nelielu sāls daudzumu, tas piešķirs krāsu un brīnišķīgu kraukšķīgu virskārtu;
• uzber nelielu sāls slāni uz cepešpannas, pa virsu liek veselu zivi, noklāj zivi ar vēl vienu sāls slāni un cep 25 minūtes vai līdz zivs gatava;
• pirms cepšanas ierīvē cāļa iekšpusi un ārpusi ar sāli, lai uzlabotu gaļas garšu,
• liek mizotus bumbierus, ābolus un kartupeļus viegli sālītā ūdenī, lai saglabātu to krāsu;
• sāls, uzkaisīta uz citrusaugļiem, melonēm un tomātiem, uzlabos to garšu;
• lai piešķirtu profesionāļa pieskārienu kokteilim, glāzes augšējo malu samitrina ar citronu vai laimu un ieliek sālī, viegli pagriežot glāzi;
• attīra tasītes vai krūzes, kas iekrāsojušās no tējas un kafijas, paberzējot tās ar sāli;
• lai padarītu gaišākus virtuves dēlīšus (gaļas, maizes u.c.), pēc mazgāšanas tos rīvē ar mitru, sālī iemērktu drānas gabaliņu;
• lai iztīrītu sarkanā vīna traipus, to nosusina pēc iespējas rūpīgāk, tad traipu pārklāj ar sāli un mazgā kā parasti;
• lai attīrītu savas rokas no sīpolu aromāta, berzē tās ar etiķī samitrinātu sāli;
• sāli un olīveļļu sajauc attiecībā 1:1, un viegli iemasē sejas ādā, patur 5 minūtes un noskalo;
• pievieno 50 g sāls vannas ūdenim – sālsūdens vanna palīdz attīrīt ādu, mazināt ādas kairinājumus, detoksēt ķermeni, stimulēt dabiskos cirkulācijas procesus ādā.